Susprogus fejerverkų burbulams

1 Jan 2011

efoto-21_ed_2
(Antano K. nuotrauka)

Heh, žmonės, sausio pirma. Taip, tie ilgai laukti Naujieji Metai, kurių proga visiems galima palinkėti daugiau laimės, pinigų, sveikatos ir geresnio gyvenimo. O paskui, tyliai pasislėpus kambaryje, bloge arba kokiam nors dienoraštuke išdidžiai užrašyti savo naujametinius norus ir pažadus. Lai visa kas bloga lieka praeityje ir teatneša Nauji Metai Jums naują pradžią!..

Kartais visai norėtųs, kad senieji metai su savimi išsineštų visa, kas buvo bloga, ir leistų pradėti iš naujo. Tada, atrodo, nepadarytume tų pačių klaidų, nesusidėtume su ne tais žmonėm ir apskritai – viskas sektųsi. Argi gali kitaip būti? Deja, vietoj to, senieji metai prie durų slenksčio mums palieka kitus tokius pačius metus – ir tvarkykis po to kaip nori… Dauguma tvarkosi. Ant šaldytuvo pasikabina sąrašiuką su dalykais, kuriuos padarys. Ir daro. Kol kas nors nepasiseka. Tada belieka vėl laukti Naujų Metų.

Tačiau kas sugalvojo, kad tą vieną stebuklingą dieną galima imti ir apversti visą savo gyvenimą aukštyn kojom? Kas yra VIENA DIENA? Dvidešimt keturios valandos? Kas gali per tiek laiko pakeisti tai, ką kūrė dešimt, dvidešimt, trisdešimt ar pusę šimto metų? Per vieną dieną nemesi gerti ir rūkyti, kramtyti nagus, nenumesi penkių kilogramų, neišmoksi anglų kalbos ir nepasiruoši matematikos egzaminui. Vieną rytą nusprendęs būti geru studentu nepradėsi kiekvieną dieną vaikščioti į paskaitas. Ne todėl, kad nenorėtum ar neturėtum motyvacijos. Paprasčiausiai niekas neįvyksta per vieną dieną.

Gyvenimas yra per daug sudėtingas, kad galėtum imti ir visai paprastai kažką jame pakeisti. Būtent todėl reikia mokėti viską daryti po truputį. Daryti tai, ką tuo metu gali padaryti. Jei negali kiekvieną rytą atsikelti į pirmas paskaitas, atsikelk bent kartą per savaitę. Nebūtinai pirmadienį, nes tai Nauja Savaitė. Tai gali būti bet kokia diena, savarbiausia, kad tądien tu norėtum į paskaitas nueiti. Jei negali kasdien nubėgti nelemtų penkių kilometrų ar padaryti poros šimtų atsilenkimų, bėk, kai bus tinkama nuotaika. Kitą kartą kilus norui pabėgioti, primink sau, jog tai jau darei. Juk patys sunkiausi procesai susidaro iš daugelio mažų dalykų.

Be galo svarbu, kad sumanęs savo gyvenime kažką keisti, to niekada nepamirštum. Ir jei kažko siekdamas padarei pertrauką, tai nereiškia, kad reiks pradėti viską iš naujo. Tereiks valios toliau tęsti, galų gale, iki tikslo liko vienu žingsneliu mažiau. Niekada, niekada negali visko mesti ir sakyti, jog nepasisekė. Čia – gyvenimas. Kažkas nepasiseka tik tada, kai tavo tikslui įgyvendinti nebelieka laiko.

O šiandien Nauji Metai. Tokia pat stebuklinga diena kaip ir likusios trys šimtai šešiasdešimt keturios. Nenoriu Jums linkėti ko nors naujo – tiesiog tęskite pradėtus darbus, džiaukitės kiekviena atėjusia diena, nepamirškite tų, kurie nušviesdavo niūrius jūsų vakarus jau praėjusiais metais. Tačiau linkiu, kad šie metai būtų bent truputėlį geresni, nei praėjusieji, o ateinantys – dar geresni nei šie. Būkit laimingi.

2 Responses to “Susprogus fejerverkų burbulams”

  1. needhead 02. Jan, 2011 at 04:45 #

    „Be galo svarbu, kad pradėjęs savo gyvenime kažką keisti, to niekada nepamirštum. Ir jei kažko siekdamas padarei pertrauką, tai nereiškia, kad pradėjai iš naujo. Tu tisiog grįžai tęsti jau pradėto darbo, kuriam užbaigti tau liko vienu žingsneliu mažiau. Niekada, niekada negali visko mesti ir sakyti, jog nepasisekė. Čia – gyvenimas. Ir jame kažkas nepasiseka tik tada, kai nebegali tęsti.“

    Šitas man labai patiko! Žmonės tai dažnai pamiršta, ačiū, kad priminei. Su naujais ;]

  2. leilani 03. Jan, 2011 at 10:19 #

    Super! visiškai pritariu tavo mintims.;]]

    Žinoma, kad viena diena negali visko pakeisti, bet ji gali būti laaabai svarbi pačiai PRADŽIAI, apsisprendimui, pirmiesiems žingsniams. Svarbu negalvoti, kad po nesėkmės negalima to tęsti.

Leave a Reply

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos