Facebook’o etiketas neišmanėliams

1 Oct 2015

facebook-stalk-header

Prisipažinkit, visi retkarčiais patikrinam kaip sekasi (arba nesiseka) mūsų ex‘ams. Kas ta proga atsidaro kibirą ledų, kas butelį degtinės, o man tai šventas ritualas, kuriam būtina romantiška žvaigždžių šviesa ketvirtą valandą ryto ir butelis raudono vyno už €4,99. Tai įsivaizduokit mano reakciją, kai įsipylus taurę vyno atsidarau ex‘o profilį, o ten – tuščia. Nei statuso atnaujinimų, nei linkų iš YouTube. Santykių informacija, net ta privati. Pasiruoši žmogus ilgai nakčiai, pilnai ašarų ir sentimentų, o randi vieną nuotrauką! Ir ką daryt tada? Vyno į kriauklę neišpilsi (nes gaila), o žiūrėdamas Fear the Walking Dead gi irgi negersi.

Tenka iš nepatogios padėties suktis kitaip – pradėti sekti ex‘o draugus ir šeimos narius. Viskas dar yra visai pakenčiama, jei jūsų ex‘as, kaip ir visi normalūs žmonės, rodo savo draugų sarašą. Tačiau jei draugų sąrašas slaptas (ne, rimtai, kam taip daryti?), o jūsų ex‘as, kaip ir mano, turi tris ištekėjusias seseris, kurias matėte vieną kartą prieš kokius penkerius metus, net ir tai gali būti sudėtinga.

Aš suprantu, kad kai kurie, ne taip kaip aš, nenori savo asmeninio gyvenimo demonstruoti internetiniams nepažįstamiesiems. Ir kad kai kurie, skirtingai nei aš, turi gyvenimą už Facebook‘o ribų, todėl negali postinti ten po dešimt kartų per dieną. Bet yra dalykų, kurių neviešina tik įtartini žmonės. Pavyzdžiui, kam slėpti savo santykių statusą? Jūs ką, nenorite atbaidyti kitų potencialių merginų?

Nežinau kaip kitiems, bet man yra labai svarbu žinoti ar mergina, su kuria šiuo metu miega mano ex‘as, yra gražesnė už mane. Ir ar turi didesnius papus (jei jau atvirai, tai visos jos turi didesnius papus, bjaurybės). Žinoma, neradus viešo santykių statuso nebūtina iš karto pasiduoti. Bet peržiūrinėti ex‘o nuotraukas ir skaičiuoti kuri mergina jų palaikino daugiausia – gan varginantis darbas. O jei nutinka taip, kad laikina kelios merginos arba nuotraukų yra per mažai, tenka dar ir merginų profilius patikrinti, norint įsitikinti ar jūsų ex‘as jomis susižavėjęs taip pat smarkiai, kaip jos juo.

Paviešinti savo gyvenamosios vietos gal ir nereikia (pasaulis pilnas visokių nenormalių žmonių, niekada negali žinot, ką jie sugalvos padaryti) bet kartas nuo karto užsitaginti savo mėgstamiausiam bare tikrai galėtumėt. O tai dabar kiekvieną vakarą tykoti prie jūsų darbo, bandant apsimesti, kad „oi, koks sutapimas, aš irgi čia visai netoli dirbu!“ visai nefaina, ir šiaip kažkodėl niekas nepatiki, policiją kviečia, draudimo artintis reikalauja. Baras – visai kitas dalykas, niekas nenustemba ten pažįstamą sutikęs, visi linksmesni ir ne tokie paranoiški.

Jei jau norite būti labai pažangiais ir visų mėgstamais Facebook‘o vartotojais, tai dar galite retkarčiais ir kokį statuso atnaujinimą viešai paskelbti. Smulkmena, bet malonu kai yra ką prie vyno paskaityti. O šiaip… Būkit geri ir negadinkit žmonėms suplanuoto vakaro – nebedarykit stalkin‘imo tokiu sudėtingu procesu.

3 Responses to “Facebook’o etiketas neišmanėliams”

  1. Margos paraštės 02. Oct, 2015 at 19:25 #

    Jau kuris laikas esu socialinė bomžė. Nes nebeturiu FB accounto. Netiurlinu vyno žiūrėdama į draugų #koksmanogyvenimasOSOM nuotraukas (netiurlinau ir dar tada, kai bomžė nebuvau). Gimimo dienos proga sveikina tie, kuriems nereikia FB priminimų, kam reikia, tas susiranda ir be FB, o kas nesusiranda – tam nereikia.

    Geras jūsų tekstas.

    • kaspinuotis 02. Oct, 2015 at 19:39 #

      Dėkui.

      O man sunku būtų gyventi be FB. Nėra geresnio būdo gauti studijų informaciją, nei FB: kursiokai ir konspektais pasidalina, ir į klausimus atsako, ir mokytis vėlyvais penktadienio vakarais motyvuoja. Viršininkas vos iškilus kokiam nors klausimui irgi pirmiausia į Facebooką žinutę siunčia.

      FB gali būti geras įrankis, naudojant jį su protu.

    • reanimated 02. Oct, 2015 at 23:49 #

      FB srauto kokybiškumas priklauso tik nuo tavęs. FB gali būti įrankis susižinoti visoms naujienoms ir aktualijoms, sekti tave dominančius informacijos kanalus, bei įdomius žmones, bet tuo pačiu metu gali stebėti, kaip 10 vaikinų komentuoja merginos nuotrauką su „kokia gera mažule“ tipo komentarais. Jei netenkina tai ką ten randi, tai užtenka viso labo prisėsti ir susitvarkyti.

      Gimtadienius galima FB paslėpti.

Leave a Reply

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos